Computer gegijzeld?

  
Eerste hulp bij Hack!
 
Het Nederlands Cyber Collectief, een initiatief van Nationale-Nederlanden, introduceert een spoeddienst voor gehackte bedrijven; de Cyberwacht.
De spoeddienst bestaat uit een gratis noodnummer voor mkb’ers én een specialist die direct ter plaatse komt als dat nodig is. De Cyberwacht beperkt schade, onderzoekt oorzaken en verwijdert, als het mogelijk is, malafide software. Zonder verzekering of abonnement, alle mkb’ers krijgen steun.
 
Gehackt
Als ondernemer kunt u te maken krijgen met verschillende vormen van hacken. Zo werd een productiebedrijf in de medische industrie getroffen door ransomware. Dit gijzelvirus versleutelde alle computers in het bedrijf. Pas na betaling van losgeld zou de hacker de computers vrijgeven. Dit had grote gevolgen voor de bedrijfsvoering. Een ander voorbeeld: een industrieel bedrijf kreeg te maken met een hacker die zich voordeed als de eigenaar van dat bedrijf. De hacker verstuurde, uit naam van de eigenaar, e-mails met opdrachten aan het personeel. Beide bedrijven hebben onze Cyberwacht ingeschakeld en konden door het snelle handelen van de Cyberwacht de volgende dag gelukkig weer “hack-vrij” werken.
 
Vertrouwende u hiermee van dienst te zijn geweest met de hoop dat u het nooit nodig heeft,
met vriendelijke groet.
 
Ronald Beltz
Beltz adviesgroep
 
2024  Beltz